Vanuit verschillende invalshoeken ben ik met voetbal bezig. In de toekomst wil ik mijn ambities voor leiderschap verwezenlijken. Met daarnaast mijn dagelijkse werkzaamheden voor mijn website.

Ik ben Nick de Heus,

Het liefst zou ik zelf op het voetbalveld staan. Dat zal nooit gebeuren. Ik ben 25 jaar, lichamelijk gehandicapt ( 24/7 last van spierspanning en visueel rechts beperkt) en woon in Nieuwendijk. Ik leef mijn passie voor de voetbalsport na met mijn voetbaluitslagen website. Wij, als mensen met een beperking, lopen vaak tegen belemmeringen en barrières aan in de maatschappij én op de arbeidsmarkt. 

 

Ik heb in de loop van de jaren al veel wijzigingen doorgevoerd in de opzet, het creëren en presenteren van mijn website. Onder andere het ontwikkelen van nieuwe lay-outs m.b.t. een nieuw design, logo's, wedstrijdschema's en uiteraard snelkoppelingen naar sociale media kanalen. Ik heb ook bekendheid opgebouwd door interviews met o.a. AD Rivierenland, Brabants Dagblad en de stad Gorinchem. Vijftien geleden ben ik mijn voetbalwebsite gestart, omdat voetbal mijn lust en leven is. 

Zoals ik eerder al zei  is voetbal mijn passie, dat is begonnen toen ik ongeveer 9 jaar was. Omdat ik zelf niet kon voetballen en dit niet kon accepteren, zocht ik een manier om toch op een zo'n goed mogelijke manier mee te draaien in de voetbalwereld. Ik begon heel simpel: vanuit een Microsoft Word  document alle uitslagen te verzamelen, dit vond ik erg leuk om te doen, maar wilde al snel meer. In goed overleg met mijn ouders heb ik toen samen met hen een fotocamera gekocht. Vrij snel hierna ben ik foto's van voetbalwedstrijden gaan maken  met als doel om spelers van beide teams tijdens acties scherp in beeld te krijgen.

 

Naarmate ik ouder werd  ging me dat steeds beter af. Mijn positieve instelling werd zeer gewaardeerd. Van het één kwam het ander..... in 2015 maakte ik een Twitter account aan met als doel : live verslaggeving van wedstrijden eventueel  met een (eigen) foto. Dit had weer als gevolg dat ik me voortaan net als de "pers"  mocht melden in de bestuurskamer.  hierdoor kon ik mijn sociale netwerk vergroten. Maar dan merk je een paar jaar later dat fotograferen en LIVE verslaggeving doen via Twitter niet meer te combineren zijn vanwege de prioriteit van de website, namelijk: de weergave van uitslagen! Ik zit op locatie, ik moet dan dus alle uitslagen verwerken met mijn mobiele telefoon en ook nog eens de deadline van 17:00 uur handhaven. Ik vond en vind dat de uitslagen vanaf de 1e klasse amateurvoetbal veel te laat op teletekst worden gepubliceerd (18.00 uur), terwijl de meeste wedstrijden om 16.30 of 17.00 afgelopen zijn. Dus heb ik de keuze gemaakt om het fotograferen op een laag pitje te zetten.

 

Drukke periode en blijvende populariteit

Ik maak in juli een lijst met alle competities die ik wil gaan bijhouden. In 15  jaar tijd is er zo ontzettend veel veranderd dat ik bepaalde dingen zal moeten laten schieten. Maar dat doe je niet zo snel, gezien het feit dat de website met de week beter bekeken wordt en ik vele complimenten ontvang over de nieuwe lay-out. Als je ziet dat er maar 15 tot 20 bezoekers zijn, zeg je al heel snel: 'Het is al laat, ik verschuif website zaken naar morgen vroeg'. Maar dat gaat niet meer. Het aantal bezoekers is ongekend , men verwacht dan ook dat alle voetbaluitslagen vanuit het amateurvoetbal  zo snel mogelijk na het laatste fluitsignaal op de website gepubliceerd worden.

 

Plezier en eindresultaat!

Vandaag, zaterdag 5 oktober, is mijn website  15 jaar in de lucht en ik doe alles nog steeds elk weekend met ontzettend veel plezier. Wedstrijden bezoeken, verslagen maken en LIVE verslaggeving via sociale media. 

Achter de schermen ben je dan iedere dag bezig met professionaliseren. In de beginfase hiervan overleg je alles graag met mensen die werken voor de regionale media; je kunt namelijk heel veel leren van de tips die zij je geven als je daar naar vraagt. En dan komt er al snel een moment dat je met alle goede tips geheel zelfstandig aan de slag gaat!

 

Werkplek ATC Sleeuwijk speelt grote rol in succes voetbaluitslagen-nickdeheus.nl

Na verloop van tijd wilde ik mijn website vernieuwen en hierin alles verwerken wat ik tot dusver had geleerd. Het zelf ontwerpen met photoshop en illustrator  is misschien wel het grootste project geweest waar ik ooit aan begonnen ben, hier heeft mijn werkplek het ATC in Sleeuwijk dan ook een hele belangrijke rol in gespeeld door hun goede begeleiding en de vrijheid die ik kreeg om alles te maken zoals ik dat wilde. En wie weet wat er allemaal nog méér mogelijk is in de toekomst..........

Op sociale media wilde ik zo snel mogelijk professionaliseren, ook dit is gelukt. Via een speciaal computer programma kan ik nu bij alle berichten een foto plaatsen in een lay-out die ik ook weer zelfstandig heb ontworpen. Dus ook de mensen met wie ik actief samenwerk op het ATC zijn er vaak serieus bij betrokken geweest. Uiteindelijk moet je over alles zelf beslissen en ben je elk week bezig met zelfstandig worden en beslissingen nemen, want laten we niet vergeten dat overal ontzettend veel tijd in zit.  Ik krijg er ook steeds meer plezier in,  het  behaalde resultaat  komt namelijk steeds meer in de richting zoals ik het als eerste in mijn hoofd had bedacht. 

 

Thuis situatie is opgegroeid  met voetbal.

Na het plaatsen van artikelen krijg ik ontzettend veel reacties, erg leuk, maar dat is niet de reden waarom ik dit alles doe! Hierin speelt de thuissituatie ook een grote rol. In het verleden (voetbalseizoen 2017- 2018)  was mijn moeder bereid  om het vervoer te verzorgen naar de uitwedstrijden van het elftal waar ik  leider van was bij de jeugd van v.v. Altena te Nieuwendijk (NB). Maar ik wil de dag van mijn moeder niet invullen. Ze is toch haar zaterdag helemaal kwijt als ik uit moet voetballen. Ik ben bijzonder blij dat mijn vader en moeder mij altijd hebben gesteund in alles wat ik deed, en nog steeds doe. Nadat mijn vader plotseling overleed heeft mijn moeder de zorg zonder problemen alleen voortgezet, altijd met wederzijds respect!

 

Tegenwoordig bestaat er  een deeltaxi service, ideaal alleen al qua zelfstandigheid. Je kunt als invalide overal komen, zonder familie of andere mensen lastig te vallen met het verzorgen van vervoer naar voetbalwedstrijden toe. Dus vervoer is geen probleem meer. 

 

Dagelijks bezig met  hobby, en mogelijk toekomstige beroep ?

Ik heb bereikt wat ik wilde: dagelijks met voetbal bezig zijn op verschillende manieren en hierbij ook nog  eens één groot netwerk opbouwen in de voetbalwereld. Ik word overal herkend, iedereen weet wie ik ben. Ik word op donderdag per mail of per telefoon gevraagd waar ik ga kijken op zaterdagmiddag of bij eventuele midweekse wedstrijden. Ik ben er aan gewend dat ik overal bij amateurvoetbal wedstrijden  gratis naar binnen mag. Door de week heb ik het héél erg druk met de website: wedstrijdprogramma's invullen, flyers maken voor sociale media, media vertegenwoordigers te woord staan. Waar ik thuis niet aan toe kom mag ik afmaken op het ATC in Sleeuwijk. Ik kan me dan ook geen dag herinneren dat ik thuis kwam en dacht wat zal ik nu weer eens gaan doen, ik heb elke dag een drukke planning. 

 

Ambities

De wens voor een  functie op het veld blijft altijd! Je moet door de week heel veel regelen, gesprekken voeren, waardoor er ook weer op een andere manier sociale contacten ontstaan. Ik schuif mijn ambities voor een functie op het veld dan ook niet onder stoelen of banken. Ik heb in 2018 voorlopig voor het laatst op de bank gezeten als leider van  Altena 019 . Jammer!!! Ik had graag nog een paar jaar hiermee door willen gaan.

 Maar... karakter en passie verloochenen zich niet, dus draaide het uit op analyseren, mening delen en één op één gesprekken voeren met spelers. Ook tijdens wedstrijden ben ik volop aanwezig;  uiteraard wordt dat niet altijd geaccepteerd. De mentaliteit die ik van vroeger heb meegekregen (de winnaars mentaliteit) is  helaas tegenwoordig niet meer als vanzelfsprekend de groepsmentaliteit.

In een rolstoel kun je  niet alles regelen wat je officieel als leider allemaal moet doen. Maar al zit je in een rolstoel, al heb je een handicap, dan mag je altijd nog ambities hebben, toch? Hierbij is het natuurlijk wel van groot belang dat de overige leden van de technische staf, wat dit betreft mij voldoende willen ondersteunen! Ik ben altijd open en eerlijk geweest over mijn ambities voor bijvoorbeeld een functie als leider binnen het eerste elftal van de plaatselijke voetbalclub en misschien ooit wel eens bij een eerste elftal in de regio. Ik vind mezelf daar op dit moment nog te jong voor, ik praat dan ook  over toekomst plannen. Ik wil twee avonden op het veld staan en op zaterdagen onderdeel uitmaken van de technische staf,  sociale contacten en uiteraard betrokkenheid bij tactiek, wedstrijdbespreking, fanatieke discussie tijdens nabespreking etc.

Ik doe dit met héél veel plezier, al  15 jaar lang!! Ik heb de laatste jaren ervaren hoeveel tijd er in zit om een website te beheren. Ik zit de hele week achter de computer en ben tussendoor PR dingen aan het regelen. Om te voorkomen dat ik heel de week achter de computer zit, zou het dus een prachtige combinatie zijn als ik in de toekomst weer een functie mag invullen als leider. Ook in het kader van :  participatie in de samenleving voor mensen met een handicap.

Ik heb 15  jaar geleden ontdekt dat ik door mijn passie te volgen, mijn beperking beter kan accepteren!!! Natuurlijk is het frustrerend als ik soms niet serieus genomen word, maar ik heb wel de kracht om daartegen te vechten. Door mijn doorzettingsvermogen ben ik gekomen waar ik nu ben. En dat allemaal door op verschillende manieren bezig te zijn met voetbal. Een groot geworden hobby met als prioriteit zo snel mogelijk alle uitslagen op de website te publiceren. Ik sta bijna volledig op eigen benen met het beheren van een voetbalwebsite . Als ik bedenk hoe "klein" ik ben begonnen en zie hoever ik nu al ben en nog steeds groei, geeft dat vertrouwen in de toekomst, mijn doelstelling is om het in geprogrammeerde design in te ruilen voor een volledig eigen website. Om discussies te voorkomen wil ik graag een officiële  perskaart zodat ik ook BVO wedstrijden kan bezoeken.

 

Ik ben me er héél goed van bewust dat er talloze professionele  en nationaal bekende voetbalwebsites en media kanalen zijn en het is niet mijn doelstelling om hen voorbij te streven. Maar ik leer iedere dag weer meer en ik hoop dat ik t.z.t.  een beetje in hun buurt kom qua professionaliteit.