Frankrijk verslaat Kroatië in WK finale, na discutabele penalty

Frankrijk heeft voor de tweede keer wereldtitel weten te veroveren in een mooie gelijkwaardig voetbalgevecht werd Kroatië met 4-2 verslagen.  Kroatië begon heel sterk en zelfverzekerd aan de wedstrijd. De Fransen Kregen geen tijd om een aanval op te zetten iedere keer werden ze fanatiek opgevangen door Kroatië.

 

Ze kwamen dan ook nauwelijks van de eigen spel heft af, Toch waren het dan fransen die de score opende Een vrije trap van Griezmann verdween via  de kruin van Mandzukic in het doel.

 

Dit zou voor veel mensen het eerste discussie punt opgeleverd kunnen hebben, want was het wel een vrij trap ?. 

 

Kroatië zou Kroatië niet zijn, als het zich terug vechten in de wedstrijd, en het komt dan ook verdiend op gelijke hoogte door een goal Perisic. een paar minuten later, Een ongelukkige handsbal van Perisic leverde Frankrijk, na bestudering van de videobeelden, een zeer discutabele penalty op, deze werd keurig en netjes benut door(Griezmann (2-1).

wordt het discutabele penalty moment voor Kroatië de nekslag in de WK Finale? Het kan namelijk niet meer voldoende het niveau halen waarmee het ook in de overige wedstrijden voor de dag kwam tijdens dit WK.

 

Toch lukte het Kroatië  om de fransen wéér terug te dringen wordt het dan toch nog spannend?. maar de hoop op een spannende en gelijkwaardige wedstrijd verdwijnt al snel weer voor de neurale toeschouwer.

Want hetzelfde scenario als voor  rust voltrok zich: Frankrijk  sloeg toe, Pogba schoot beheerst raak (3-1). De WK finale lijkt hiermee beslist, zeker als  Mbappé met een geplaatst schot de 4-1 binnen schiet. Na de goal van Mbappé speelt Frankrijk de wedstrijd professional uit. Alleen door een fout van de Franse doelman Llori,s  hij gaf de underdog (Kroatië) weer nieuwe hoop. Hij wilde Mandzukic uitkappen, maar via de Kroaat ging de bal in het doel:4-2.

 Kan het dan toch nog voor Kroatië .Iets wat niemand verwacht binnen de voetbalwereld toch nog waar maken, en waarom ook niet er staan nog twintig minuten op de klok.  De Kroaten persten er nog één keer een offensief uit maar grote kansen kwamen er niet meer. Als we de wedstrijd over negentig minuten héél serieus gaan analyseren is Frankrijk uiteraard de terechte winnaar, al blijft de penalty waaruit de 2-1 voorsprong voor Frankrijk ontstaat zeer discutabel te noemen.

België wint opnieuw van Engeland, en pakt brons op het WK

België heeft het WK op een positieve manier weten af te sluiten, In de troostfinale in Sint-Petersburg werd Engeland met 2-0 verslagen.

De wedstrijd begon héél erg hoopvol met al in de vierde minuut  een Belgische goal .Uit een voorzet van Chadli werkte Meunier de bal van dichtbij langs Pickford . Op dat moment gaat de neutrale voetballiefhebber er eens even goed voor zitten wetende dat  Engeland nu moet. Engeland ging inderdaad vol op de aanval opzoek naar de gelijkmaker en België plooide zich volledig terug.

 

Maar de Engelse konden niet in hun eigen spelen komen,(alleen Kane werd met een schot  gevaarlijk),wilde het duel niet echt  ontvlammen. Alleen bij de Belgen vonkte  het af en toe. De Bruyne zag een inzet  net gekeerd worden en een halve omhaal van Alderweireld scheerde over.

Engeland begon de tweede helft met  Lingard en Rashford als verse krachten.

 

Dat leidde tot meer dadendrang en een kans voor Kane, die zijn voet niet tegeneen voorzet van Lingard  kreeg. Dier was dichter bij de 1-1:zijn stiftje werd van de lijn gehaald door Alderweireld. België counterde af en toe nog wel, maar het was daarbij slordig. Ondertussen name  Engelse druk toe en de gelijkmaker  hing in de lucht ,al was daar plots weer een fraaie Belgische tegenstoot waaruit Meunier bijna raak schoot. 

 

 Het bleek de voorbode voor de 2-0.De Bruyne stuurde Hazard weg en die schoofde bal langs Pickford. zo kunnen de Belgen eindelijk terug kijken op een fantastisch WK. Al hadden ze misschien wel in de finale moeten staan al was het alleen maar om de simpele reden dat de Belgen nooit echt verdedigend hebben gespeeld en altijd voor de overwinning speelde met zeer aanvallend voetbal.  Ook hebben ze dit toernooi laten zien, niets onder te doen voor de toplanden.

Overzicht Belangrijke data amateurvoetbal seizoen 2018 - 2019

Sinds enkele seizoenen wordt er bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities voor verenigingen, met name aan de districtsgrenzen, op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.

Belangrijke data start seizoen 2018/'19

  • Publicatie bekerindelingen A- en B-categorie is op 27 juli 2018;
  • Publicatie nummering bekercompetitie A- en B-categorie is op 28 juli 2018;
  • Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie A- en B-categorie is op 10 augustus 2018;
  • Publicatie nummering en wedstrijdprogramma A- en B-categorie is op 17 augustus 2018;
  • Start bekercompetitie A- en B-categorie in het weekend van 1 en 2 september;
  • Start competitie A- en B-categorie in het weekend van 22 en 23 september 2018

Bron :  https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/49015/competitie-indelingen-amateurvoetbal-201819-bekend

 

voetbaluitslagen-nickdeheus.nl verzameld komend seizoen uitslagen vanuit districten Zuid1

 update 17.45 | betreft zaterdag en zondag amateurvoetbal

Vannacht zijn alle competitie indelingen voor het komend seizoen gepubliceerd.  voetbaluitslagen heeft dan ook vannacht alle de nodige competitie indelingen op de website gepubliceerd en zojuist zijn ook de zondag  afdelingen toegevoegd.  

Ook het komend seizoen zit voetbaluitslagen-nickdeheus.nl op Zaterdag alleen in district Zuid voor wat betreft de weergave van alle uitslagen vanauit het amateurvoetbal. uiteraard vind u ook de uitslagen vanuit de top van het amateurvoetbal.

 

 

 Voetbaluitslagen-nickdeheus.nl zal ook dit ook dit seizoen met name op zaterdagmiddag op de amateurvelden te vinden zijn en LIVE verslag doen van één wedstrijd.Net als vorige seizoen zal er rond 16.25 worden gestart met een rondje langs alle velden. Om de uitslagen deadline van 17.00 ook dit seizoen te realiseren Voor wat betreft de uitslagen van het amateurvoetbal.  Ook gezien het feit dat ik de uitslagen via mijn mobile telefoon moet verwerken.

 

zondag voetbal

Het enige wat  komend seizoen zal gaan veranderen is dat voetbaluitslagen-nickdeheus.nl ook op zondag alleen in district Zuid1 alle uitslagen zal gaan verzamelen.  Het afgelopen seizoen werd regio club GVV Unitas ingedeeld in district west, sommige bezoekers dachten toen dat ik op zondag een grote platform had wat btreft amateurvoetbal op zondag. Maar hier is nooit spraken van geweest. GVV Unitas speelt komend seizoen in de hoofdklasse B ook deze competitie wordt komend seizoen voorzien van uitslagen.

 

Willem ll  heeft weinig problemen met derdedivisionist V.V. Dongen

Woensdagavond was Sportpark de Biezen in Dongen het decor voor de tweede oefenwedstrijd van Willem II ter voorbereiding op de competitie. De wedstrijd tegen derde divisionist VV Dongen eindigde voor een kleine 2000 toeschouwers in een 0-9 overwinning voor de Tilburgers.

Uiteindelijk had Willem ll over 90 minuten weinig moeite met

derde divisionist v.v. Dongen. met name in de eerst heft gaf dongen Willemll goed partij en creëerde het met goed voetbal ook kansen die zomaar eens een doelpunt hadden kunnen opleveren. Maar dit gebeurde niet door uitstekend keepers werk van de Luuk Brand het waren o.a. Thomas Schilders en Marouan Moukouh die hem onder vuur namen.

Na een sterke beginfase van Dongen kreeg ondertussen de  ploeg Adrie Koster meer en meer controle over de wedstrijd, maar in de eerste helft werd het net maar moeilijk gevonden. Helaas voor dongen moesten ze toch met een 0-3 achterstand de kleedkamer op gaan zoeken.

 

 

 

 

tweede helft / volgende wedstrijd

in de twee heft moest Dongen zich beperken tot tegen houden en was het niet meer in staat om zelf aan voetballen toe te komen. Willem ll heeft

vanaf dat moment heeft willem ll de wedstrijd zakelijk uit gespeeld, en de kansen die het kreeg door fouten en vermoeidheid bij dongen benut. Aanstaande zaterdag (14 juli) staat voor willem ll de volgende wedstrijd op het programma om 14.30 is dan AA Gent de tegenstander,

voor Dongen wacht op 4 augustus een thuiswedstrijd tegen IFC aanvang 14.30.

 

 

Eerste programma´s buitenlands voetbal staan online

een paar weken geleden zijn de speelschema´s van de eredivisie en Keuken kampioen divisie definitief vastgesteld door de KNVB. inmiddels zijn ook de speelschema´s van de PREMIER LEAGUE en Jupiler Pro League bekend, ook dit seizoen zullen alle uitslagen van o.a. deze competities op de website worden gepubliceerd.

 

Klik op de onderstaande link om de speelschema´s te bekijken :

https://www.voetbaluitslagen-nickdeheus.nl/bl/premier-league/

https://www.voetbaluitslagen-nickdeheus.nl/bl/bundesliga/

https://www.voetbaluitslagen-nickdeheus.nl/bl/pro-league/

 

Loting Eerste en tweede kwalificatie ronde TOTO KNVB Beker

Vanmorgen werd de loting voor de eerste en tweede kwalificatie ronde van de TOTO KNVB Beker verricht.  Regio club Stedoco em ASWH mogen met een thuiswedstrijd aan het bekeravontuur beginnen. Regio club Kozakken boys stroomt in samen met de alle betaald voetbal en mag de kwalificatie rondes overslaan.

Speelschema´s top amateurvoetbal bekend


 

 

 

 

 


speelschema UEFA Nations League groep 1 bekend

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl op  Twitter met o.a. heel veel LIVE wedstrijden, eigen foto´s

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl  op Facebook

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl op instagram

Links naar websites overige media