nick de heus : goede naam opgebouwd met eigen website, ambities voor functie op het veld blijven altijd!!!  ( Let op zelf geschreven)

Ik ben Nick de Heus,

"Het liefste zou ik zelf op het voetbalveld staan. Dat zal nooit gebeuren.’’ De 23-jarige lichamelijk gehandicapte Nieuwendijker kan zijn passie voor de voetbalsport wel uitoefenen met zijn inmiddels razend populaire voetbalwebsite. Wij, als mensen met een beperking, lopen vaak tegen

belemmeringen en barrières aan in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Ik heb in de loop van de tijd al veel wijzigingen doorgevoerd in

de opzet, het creëren en presenteren van mijn website : namelijk o.a. het ontwikkelen van nieuwe lay-outs. m.b.t. een nieuwe website, logo's,wedstrijdschema's, en uiteraard snelkoppelingen naar sociale media kanalen. Ik heb ook bekendheid opgebouwd door middel van interviews met o.a. AD Rivierenland,Brabants Dagblad en de stad Gorinchem. Twaalf jaar geleden ben ik mijn voetbalwebsite gestart, omdat voetbal mijn lust en leven is. Hoe presenteer je jezelf als persoon met een lichamelijke beperking; je mag niet zomaar in een bestuurskamer komen  terwijl je geen functie  hebt en  "alleen maar " een wedstrijd komt bezoeken als toeschouwer..... Dit wetende ben ik foto's van wedstrijden gaan maken, wat héél erg gewaardeerd werd door de bezoekers van mijn website. Dit had weer als gevolg dat ik me in het vervolg als "PERS" mocht melden in de bestuurskamer en zo mijn sociale  netwerk kon vergroten. Maar dan merk je een paar jaar later dat fotograferen en LIVE verslaggeving doen via Twitter  niet meer te combineren zijn vanwege de prioriteit van de website namelijk : de weergave van uitslagen!!! Ik zit op locatie, ik moet dan dus alle uitslagen verwerken met mijn mobile  telefoon. en ook nog eens de deadline van 17:00 uur handhaven. Ik vond en vind dat de uitslagen vanaf de 1e klasse amateurvoetbal veel te laat op teletekst worden gepubliceerd (18.00uur), terwijl de meeste wedstrijden om 16.30 of 17.00 afgelopen zijn.

 

Drukke periode en blijvende populariteit 

Ik maak in juli een lijst met alle competities die ik bij wil gaan bijhouden. In 12 jaar tijd is er zo ontzettend veel veranderd dat ik bepaalde dingen zal moeten laten schieten. Maar dat doe je niet zo snel gezien het feit dat de website met de week beter bekeken wordt en ik vele complimenten ontvang over de nieuwe lay-out die ik geheel zelfstandig heb gebouwd. Als je ziet dat er maar 15 tot 20 bezoekers zijn zeg je al heel snel  '' het is al laat ik verschuif website zaken naar morgen vroeg"  Maar dat gaat niet meer. Het aantal bezoekers is enorm gegroeid, gemiddeld bezoeken 90.470 voetballiefhebbers deze website, men verwacht dan ook dat 

 alle voetbaluitslagen zo snel mogelijk na het laatste fluitsignaal op de website gepubliceerd worden.

 

Plezier en eind resultaat!!!

Inmiddels zit mijn website alweer 12 jaar in de lucht en ik doe alles  nog steeds elk weekend met ontzettend veel plezier. Ik heb me de eerste 5 jaar alleen maar kunnen concentreren op zelfstandig worden,  media vertegenwoordiger worden als hobby, wedstrijden bezoeken, verslagen maken, LIVE verslaggeving via sociale media en fotograferen. Met daarbij mijn eigen website  als prioriteit. Achter de schermen ben je dan elke dag bezig met professionaliseren. In de beginfase hiervan overleg je alles graag met mensen die werken voor de regionale media je kunt namelijk al heel veel leren van de tips die zij je geven als je daar naar vraagt. En dan komt er al snel een moment dat je van alle goede tips geheel zelfstandig aan de slag wilt!!!

 

Werkplek ATC Sleeuwijk speelt grote rol in succes voetbaluitslagen-nickdeheus.nl

Na verloop van tijd wilde ik mijn website vernieuwen en hierin alles verwerken wat ik tot dusver  had geleerd.  Het zelf ontwerpen ervan  is misschien wel het grootste project geweest waar ik ooit aan begonnen ben, hier heeft mijn werkplek het ATC in Sleeuwijk dan ook een hele belangrijke rol in gespeeld door hun goede begeleiding en de vrijheid die ik kreeg om alles te maken zoals ik dat wilde. Ik sta nu bijna volledig op eigen benen met een website die ik geheel zelfstandig heb ontworpen.

 

Ook op de sociale media wilde ik zo snel mogelijk professionaliseren, ook dit is gelukt. Via een speciaal computer programma kan ik nu bij alle berichten  een foto plaatsen in een lay-out  die ik ook weer zelfstandig heb ontworpen. Dus ook de mensen met wie ik actief samenwerk op het ATC zijn er vaak serieus bij betrokken geweest. Uiteindelijk moet je over alles zelf beslissen en ben je elk week bezig met zelfstandig worden en beslissingen nemen, want laten we niet vergeten dat overal ontzettend veel tijd in zit;  daarbij had ik nooit verwacht dat mijn nieuwe website nog beter zou gaan draaien dan de vorige. De andere kant is dan weer dat je er ontzettend veel plezier in krijgt als het resultaat is wat je als eerste in je hoofd opzet.

 

Thuis situatie

Na het plaatsen van artikelen krijg ik ontzettend veel reacties;  erg leuk maar dat is niet de reden waarom ik dit alles doe! Ik heb een chronische handicap. Hierin speelt de thuis situatie ook een grote rol. In het huidige voetbalseizoen is mijn moeder bereid gevonden om het vervoer te verzorgen naar de uitwedstrijden van het elftal waar ik  leider van ben bij de jeugd van v.v. Altena te Nieuwendijk (NB). Maar ik wil de dag van mijn moeder niet invullen. Ze is toch haar zaterdag helemaal kwijt als ik uit moet voetballen. Ik ben al bijzonder blij dat mijn ouders mij al 23 jaar lang willen helpen en verzorgen waar nodig.

Tegenwoordig bestaat er ook een deeltaxi service; ideaal alleen al qua zelfstandigheid. Je kunt als invalide overal komen, zonder familie of andere mensen lastig te vallen met het verzorgen van vervoer naar voetbalwedstrijden toe.

 

Dagelijks bezig met mijn hobby!!!

 Ik heb bereikt wat ik wilde; dagelijks met voetbal bezig zijn op verschillende manieren, en hierbij ook nog  eens één groot netwerk opbouwen in de voetbalwereld. Ik word overal herkend, iedereen weet wie ik ben. Ik word op donderdag per mail of per telefoon gevraagd waar ik ga kijken op zaterdagmiddag of bij eventuele  midweekse wedstrijden. Ik ben  er aan gewend dat ik overal gratis naar binnen mag; ik weet de weg naar de bestuurskamers..... het wordt allemaal héél normaal.  Door de week heb ik het héél erg druk met de website : wedstrijdprogramma's invullen, flyers maken voor op sociale media, media vertegenwoordigers te woord staan. Waar ik thuis niet aan toe kom mag ik afmaken op het ATC in Sleeuwijk. ik kan me dan ook geen dag herinneren dat ik  thuis kwam en dacht wat zal ik nu weer eens gaan doen, ik heb elke dag een drukke planning. 

 

Ambities

De wens voor een  functie op het veld blijft altijd!!! Ik wil namelijk de komende jaren voorkomen dat ik heel de dag achter de computer zit. Ik schuif mijn ambities voor een functie op het veld dus ook niet onder stoelen of banken. Ik ben het afgelopen seizoen leider geweest van V.V. Altena 019 in Nieuwendijk. Inmiddels zijn er gesprekken geweest, de nieuwe trainer van Altena was gelukkig heel eerlijk en open en gaf aan met een compleet nieuwe technische staf te willen beginnen aan zijn carrière als jeugd trainer.  er is over volgend seizoen  nog niets definitief bekend. Ik hoor binnenkort dan ook graag wat de TC mij te melden heeft. Bovendien wil ik eerst het huidige voetbalseizoen goed afsluiten Overigens moet ik mijn handicap óók onder ogen zien. In een rolstoel kun je nou eenmaal niet alles regelen wát je officieel als leider allemaal moet doen. Maar al zit je in een rolstoel, al heb een handicap dan mag je altijd ambities en dromen hebben.


Ik ben altijd open  en eerlijk geweest over mijn ambities voor een functie binnen het  eerste elftal van de plaatselijke voetbal club. Ik vind mezelf daar op dit moment nog te jong voor; ik praat dan ook voorlopig nog over toekomst plannen. Ik wil twee avonden op het veld staan, op zaterdag voetballen, sociale contacten en uiteraard betrokkenheid bij tactiek, wedstrijdbespreking, fanatieke discussie tijdens nabespreking. Ik heb mijn leiderschap bij V.V. Altena 019 altijd gezien als een tussenstap naar het eerste elftal toe. 

 

Mijn website was al razend populair ; dat zal ook de komende jaren niet veranderen, tussen 16.30 en 17.00 alle uitslagen noteren vind ik ontzettend leuk om te doen. en Daar staat mijn website ook twaalf jaar lang om bekend. Bovendien probeer ik elke week ergens anders te gaan kijken!. Ik ga genieten van alles wat ik heb opgebouwd en dat is puur hobbymatig, ik zeg dan ook wel eens :  ik ben media vertegenwoordiger als hobby met als prioriteit zo snel mogelijk alle uitslagen op de website publiceren  Ik sta bijna volledig op eigen benen met het beheren van mijn eigen website en dat allemaal met dank aan het ATC Sleeuwijk. 

 

 

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl op  Twitter met o.a. heel veel LIVE wedstrijden, eigen foto´s

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl  op Facebook

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl op instagram

Links naar websites overige media