Beheerder : Complimenten en reacties harstikke leuk, maar dat is niet de hoofdzaak waarom ik dit doe!

Ik ben Nick de Heus,

"Het liefste zou ik zelf op het voetbalveld staan. Dat zal nooit gebeuren.’’ De 23-jarige lichamelijk gehandicapte Nieuwendijker kan zijn passie voor de voetbalsport wel uitoefenen met zijn inmiddels razend populaire voetbalwebsite. Wij, als mensen met een beperking, lopen vaak tegen

belemmeringen en barrières aan in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Ik heb in de loop van de tijd al veel wijzigingen doorgevoerd in

de opzet, het creëren en presenteren van mijn website : namelijk o.a. het ontwikkelen van nieuwe lay-outs. m.b.t. een nieuwe website, logo's,wedstrijdschema's, en uiteraard snelkoppelingen naar sociale media kanalen. Ik heb ook bekendheid opgebouwd door middel van interviews met o.a. AD Rivierenland,Brabants Dagblad en de stad Gorinchem. Tien jaar geleden ben ik mijn voetbalwebsite gestart, omdat voetbal mijn lust en leven is.

Hoe presenteer je jezelf als persoon met een lichamelijke beperking; je mag niet zomaar in een bestuurskamer komen  terwijl je geen functie  hebt en  "alleen maar " een wedstrijd komt bezoeken als toeschouwer..... Dit wetende ben ik foto's van wedstrijden gaan maken, wat héél erg gewaardeerd werd door de bezoekers van mijn website. Dit had weer als gevolg dat ik me in het vervolg als "PERS" mocht melden in de bestuurskamer en zo mijn sociale  netwerk kon vergroten. Maar dan merk je tien jaar later dat fotograferen en LIVE verslaggeving doen via Twitter  niet meer te combineren zijn vanwege de prioriteit van de website namelijk : de weergave van uitslagen!!! Ik zit op locatie, ik moet dan dus alle uitslagen verwerken met mijn mobile  telefoon. en ook nog eens de deadline van 17:00 uur handhaven. Ik vond en vind dat de uitslagen vanaf de 1e klasse amateurvoetbal veel te laat op teletekst worden gepubliceerd (18.00uur), terwijl de meeste wedstrijden om 16.30 of 17.00 afgelopen zijn.

 

In deze 10 jaar dat ik actief ben geweest in de voetbalwereld, op de wijze die ik bovengenoemd heb, is er behoorlijk wat veranderd in de manier waarop ik persoonlijk word benaderd door mensen in en rond de voetbalwereld. Namelijk dat ik nu ook in o.a. bestuurskamers en andere officiële gelegenheden ondanks mijn beperking veel serieuzer wordt genomen dan in het verleden. Het is zelfs zo dat men telefonisch contact zoekt met mij, met vragen als : waar ga jij vanmiddag kijken ? / heb je een oefenprogramma voor me ? / heb jij het telefoonnummer van de wedstrijdsecretaris van een willekeurige regio club ? / ik mis nog een uitslag heb jij die ? etc. etc. Ik heb dus uiteindelijk een ongekend groot netwerk opgebouwd, maar je gaat ook goed nadenken over jouw eigen toekomst in het voetbal. Ik ben blij dat er al zoveel deuren voor mij zijn open gegaan, maar ik zou het ook erg leuk vinden om een functie op het veld te hebben als lid van de technische staf. Voor hoofd trainer heb je papieren nodig, dat is niet haalbaar, dus gaat mijn voorkeur uit naar leiderschap. Vroeger ben ik leider geweest van jongere kinderen waarbij ik héél vroeg uit bed moest i.v.m. mijn verzorging voordat ik op pad kon. En bovendien was ik te fanatiek voor deze leeftijdscategorie : zij gingen vrijdagavond stappen, ik ging om 22:30 naar bed want ik moest morgenochtend vroeg op het veld staan! Gezien mijn fanatieke mentaliteit bleek deze leeftijdscategorie niet aan mij besteed. Per seizoen 17/18 ben ik leider van de jeugd 019 bij v.v. Altena uit Nieuwendijk (NB). Hierdoor ben ik weer in contact met leeftijdsgenoten, V.V. Altena 019 is het laatste team bij de jeugd. Sommige spelers zullen dus volgend seizoen doorschuiven naar de selectie of gaan  spelen in een lager elftal en meer gaan spelen voor hun plezier. Ik vind het dan ook een ontzettende eer om dit te mogen gaan doen en betrokken te mogen zijn bij de doorstroming naar de selectie. Mijn grootste droom is om ooit leider te worden van een willekeurig eerste elftal in de regio. Wel ben ik me er dan van bewust dat ik dan moet stoppen met mijn website. Maar dat doe je natuurlijk niet zomaar, zeker gezien het feit dat mijn website landelijk, regionaal en inmiddels ook internationaal razend populair is gworden met 90.470 voetballiefhebbers die elke week deze website bezoeken. Op deze website is dan ook de weergave van uitslagen het allerbelangrijkste. Kendelijk wordt dit zeer gewaardeerd door vele bezoekers, ik ontvang elke week vele complimenten per email of zelfs op Twitter en Facbebook.

Ook is er nog steeds erg veel belangstelling vanuit de media dit is natuurlijk ontzettend leuk, maar het allerleukste heb ik gevonden dat ik met mijn eigen website een heel groot netwerk op heb mogen bouwen in de voetbalwereld. Ik hoop dat ik dit allemaal nog jaren kan doen en dat het ook allemaal te combineren zal zijn met mogelijke andere verpliichtingen in de toekomst. Complimenten en reacties harstikke leuk natuurlijk, mijn website heeft een goede naam opgebouwd en dat wil ik graag zo houden maar het is en blijft een hobby.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

volg voetbaluitslagen-nickdeheus.nl ook  op sociale media met o.a. LIVE wedstrijden en heel veel meer!!!